Wat is de beste creatine?

Creatine is misschien wel één van de meest gebruikte voedingssupplementen. Daarnaast is creatine ook één van de meest effectieve supplementen. Dit komt omdat creatine ervoor zorgt dat je spieren meer en sneller energie krijgen gedurende een korte tijd. Dit is natuurlijk een heel simpele en korte uitleg van de werking van creatine. Creatine wordt het meest gebruikt in de fitness wereld. Dit vanwege de korte en explosieve prestatie die hier moet worden geleverd. Tegenwoordig wordt creatine ook gebruikt door de duursporter. Bij deze laatste groep kan creatine de doorslag geven in bijvoorbeeld de eindsprint. Dat is namelijk weer een mooi voorbeeld van een korte en intensieve actie die je spieren moeten leveren.

Welke creatine kun je dan het beste gebruiken?

Beter is het om een andere vraag te stellen. Namelijk, is er wel zoiets als een beste creatine? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk gewoon “nee”. Er zijn verschillende soorten creatine op de markt. Welke voor jou de beste creatine is zal het gebruik ervan uit moeten wijzen. Kortom, dit is in de meeste gevallen ene kwestie van uitproberen. Hoe reageert je lichaam op een bepaalde vorm van creatine? Heb je last van een eventuele bijwerking van een bepaalde creatine? Vragen die jij alleen kunt beantwoorden.

Soorten creatine

Hier volgen een aantal soorten/merken die je kunnen helpen bij het bepalen wat voor jou de beste creatine is:

  • Creatine monohydraat: Eigenlijk old school creatine in poedervorm. Verguist door de één en omarmt door de ander. Feit blijft dat deze creatine in poedervorm makkelijk in gebruik is. Ook is deze creatine goed betaalbaar en te gebruiken door zowel beginner als gevorderde. Het creatine-poeder is zeer fijn, waardoor het snel in je lichaam wordt opgenomen.
  • Dimaxx Creatine. Dit is een creatine in vloeibare vorm. Wordt enorm snel opgenomen door je lichaam en kent nauwelijks tot geen bijwerkingen als maag –en darmklachten. Eenvoudig in gebruik, maar wel wat duurder in prijs.
  • Kre-alkalyn EFX: Creatine in de vorm van pillen. Snelle opname door je lichaam door hoge PH-waarde. Werkt al bij lage dosering. Nauwelijks tot geen bijwerkingen.

Zo, en dan is het nu aan jou. Wat is voor jou de beste creatine? Probeer er gewoon enkele uit. Jij bent immers degene die jouw lichaam het beste kent. Jij bent degene die dus het beste kan bepalen wat goed voor je is. Hou je alleen wel aan de dosering, want zelfs de beste creatine veroorzaakt klachten wanneer je deze teveel tot je neemt.